vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Vul bolcourgettes met freekeh, ui, feta en kruiden en bak ze een halfuurtje in de oven. Serveer ze met kapjes als echte cadeautjes.
Ingrediënten
- 150 g freekeh 15 min. gekookt
- 8 kleine bolcourgettes* of 4 grote
- 3 grote zoete uien in halve ringen, gebakken
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 tl piment
- 1 tl kruidnagelpoeder
- ½ el kaneel
- 1 tl geelwortel
- 5 el olijfolie
- 150 g feta verkruimeld
- 2 bosjes oregano blaadjes geplukt
- 1 bosje platte peterselie grof gehakt
- 300 ml groentebouillon
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze met een dessertlepel uit.
-
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 10 min. Voeg de freekeh toe en bak 4 min. mee. Schep de feta en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
-
Vul de courgettes met het freekehmengsel en leg de kapjes er weer op. Zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk de bouillon erbij. Bak de courgettes 25-35 min. in de oven tot ze gaar zijn.
-
*Bolcourgettes koop je in het seizoen bij sommige supermarkten of groentewinkels.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotograaf: Serge Philippi. Video: Zelfspot
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!