aantal 10 |
gebak, nagerecht, zoet |
kerst, valentijn |
|
Voor chocolade kun je ons midden in de nacht wakker maken. Voeg daar noten aan toe en we zijn om. Een gevalletje 1 + 1 = 2. Heel fijn aan dit recept van chocolade-walnotentaart: je kunt ‘m ook no-bake maken! De bodem maak je dan van gemalen koekjes en boter.Ook zo lekker: chocolade-hazelnoottaart.
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 100 g boter, koude, in kleine blokjes
- 2 el poedersuiker
chocoladevulling
- 250 g walnoten gepelde
- 4 el honing
- 200 g chocolade pure
- 100 g boter
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- ook nodig: ronde taartvorm, van 24 cm Ø, ingevet, hulpvulling
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe voor het deeg de bloem, boter en poedersuiker met een snuf zout in de keukenmachine en draai het tot een kruimelig deeg. Voeg 100 ml ijskoud water toe en draai kort tot zich een bal vormt.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap uit, die groot genoeg is om de vorm te bedekken. Rol de deeglap rond de deegroller losjes op en rol het deeg over de vorm weer uit. Druk netjes in de vorm en snijd evt. overhangende stukjes mooi bij. Leg er een vel bakpapier in en vul met hulpvulling. Bak de deegbodem 20-25 min. Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en bak de bodem nog 10-15 min. tot deze gaar en lichtbruin is. Neem uit de oven en laat de bodem afkoelen.
- Temper de oven naar 175°C en rooster voor de vulling alle walnoten op de bakplaat in 7-9 min. tot net gekleurd.
- Hak 150 g van de walnoten grof en meng er de honing door. Verspreid dit mengsel over de bodem van de taart.
- Doe de chocolade met de boter in een hittebestendige kom die je boven een pan met zacht kokend water plaatst (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en laat de chocolade smelten. Roer goed en laat afkoelen tot het nog net vloeibaar is.
- Sla de room stijf met de suiker en spatel deze door de afgekoelde chocolade. Verdeel de crème over de bodem en laat nog 10 min afkoelen. Strooi de rest van de walnoten erover en laat de taart nog ± 2 uur opstijven in de koeling.
Voedingswaarde
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!