Vijgenjam met kummel-likeur

Vijgenjam met kummel-likeur

aantal 4 | lunchgerecht | zomer | |
Bolle vijgen, groene en paarse. Netjes liggen de tere vruchten stuk voor stuk uitgestald. Zijdezacht, knisperend, vlezig en intens zoet zijn ze, die rijpe vijgen. Met een overweldigend aroma.
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kilo vijgen verse
  • 1 kilo geleisuiker
  • 100 ml kummellikeur*
  • extra nodig 4 weckpotten

Instructies

  • Verwijder het steeltje, schil de vijgen desgewenst en snijd ze in kleine stukjes. Doe de vijgen met de geleisuiker in een pan met dikke bodem. Breng de vruchten met de suiker langzaam en al roerende aan de kook en laat 5 minuten goed doorkoken. Roer regelmatig met een houten spatel over de bodem van de pan. Neem de pan van het vuur en roer de likeur door de jam. 
  • Vul de schone potten tot de rand met de warme jam en sluit ze meteen. Zet de potten 15 minuten op hun kop, keer ze daarna weer en laat de jam afkoelen. Op een donkere, koele plek is de jam zeker zo’n 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Kummellikeur is verkrijgbaar bij de slijter. Online kun je de likeur rechtstreeks bestellen bij The Golden Arch Distillery.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!