Gepocheerde perziken met steranijs

Gepocheerde perziken met steranijs

aantal 4 | | zomer | |
De lekkerste perziken koop je in de zomer. Rijp, zoet en sappig: in de donszachte perziken proef je de zon. De mediterrane zon, want deze steenvruchten groeien helaas nog maar weinig in ons land.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 700 ml dessertwijn zoet, wit, bijv. Muscat de Rivesaltes
  • 4 perziken
  • 2 steranijs
  • 1 vanillestokje opengesneden

Instructies

  • Breng in een kleine steelpan de wijn met de steranijs en de vanille aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer de perziken 4 minuten in de geurige wijn; keer ze eventueel halverwege als ze niet helemaal onder staan. Neem de pan van het vuur en laat de perziken in de wijn afkoelen. 
  • Geef de perziken met een paar lepels van de siroop. Bewaar de rest van de siroop, want die is heerlijk over ricotta en hangop, in witte wijn en in een dressing voor een salade van rucola, partjes verse vijg en grof verbrokkelde pittige blauwaderkaas.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!