Vijgen-walnotenrol

Vijgen-walnotenrol
vijgen-walnotenrol

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht | weekend | internationaal |

Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we een aantal heerlijke recepten ermee. 

Voorbereiding:15

opstijven2

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde vijgen
  • 200 ml rode wijn
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje piment
  • 120 gr walnoten geroosterd
  • poedersuiker

Instructies

  1. Snijd de vijgen in stukjes.
  2. Laat ze samen met de rode wijn, kaneel en piment ± 5 min. zacht koken in een steelpannetje.
  3. Laat 1 uur staan, van het vuur af. Laat ze daarna goed uitlekken.
  4. Pureer ze glad in een keukenmachine. Voeg de walnoten toe en hak ze grof erdoor.
  5. Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker.
  6. Schep het vijgenmengsel hierop en rol het papier op tot een rol.
  7. Omwikkel met plasticfolie en draai de uiteinden goed dicht. 
  8. Laat in ± 1 uur opstijven in de koelkast. 
  9. Serveer met blauwe kaas en crackers.

Voedingswaarde

Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!