Langoustine bereiden: voor sterrenchefs een gemakkelijk klusje, voor de thuiskok misschien een iets grotere uitdaging. Met deze stap voor stap langoustine bereiden laten we je heel makkelijk zien hoe jij langoustine klaarmaakt, zodat dit vanaf nu jouw nieuwe klassieker wordt!
Bekijk hier ook stap voor stap hoe je zelf ravioli maakt.
Stap 1 Leg de langoustine op een plank.
Stap 2 Draai hem om en snijd met een scherp mes het pantser aan de onderkant open.
Stap 3 Duw het pantser een beetje uit elkaar: nu zie je het langoustinevlees goed. Verwijder het grijze ‘draadje: het darmkanaal met de punt van een mes.
Stap 4 Trek het lijf uit de kop (dit gaat heel makkelijk) en snijd het slijmerige deel weg.
Stap 4 Trek het lijf uit de kop (dit gaat heel makkelijk) en snijd het slijmerige deel weg.
Stap 5 Pel nu het pantser helemaal los tot de staart.
Stap 6 Trek het pantser er helemaal af: nu heb je een mooie schoongemaakte langoustine.
Stap 8 Snijd de schoongemaakte langoustine in de lengte door.
Stap 9 Leg tussen plastic folie en pak een pannetje. Sla voorzichtig helemaal plat met de bodem van de pan op het folie.
Stap 9 Leg tussen plastic folie en pak een pannetje. Sla voorzichtig helemaal plat met de bodem van de pan op het folie.
Stap 11 Trek het folie er voorzichtig af. Leg een uitsteekring erop en steek uit, vorm het vlees mooi in de ring.
Stap 12 Haal de ring er vanaf. Bewaar koel of keer om op een bord en trek het folie er voorzichtig af.
Stap 12 Haal de ring er vanaf. Bewaar koel of keer om op een bord en trek het folie er voorzichtig af.
Tekst & Stap voor stap beeld: Merijn Tol. Hoofdbeeld: iStock