Panna cotta met piña colada, cheesecake met margarita of trifle met amaretti. Onze culi-redacteuren laten zich inspireren door de lekkerste cocktails. Het resultaat: onweerstaanbare desserts, wel voor gasten van 18+. Proost!
aperol spritz-chocotaartjes
Fruit en chocolade is een gouden duo. Combineer het met het aperol spritz en je dessert krijgt een fris-bittere toevoeging. Heerlijk tijdens de feestdagen of voor als je doordeweeks extra wil uitpakken.Ook lekker: schwarzwalder chocotaartjes.
passievruchtijs met negronisaus
Liefhebber van cocktails? Dit gaat perfect samen met een dessert. De bitterzoete smaak van de negroni in combinatie met het frisse passievruchtijs, vormen een echt power koppel.Ook een bellini gaat fantastisch in deze trifle met amaretti.
piña colada-panna cotta met ananas
Fan van frisse desserts? Dan is dit iets voor jou! De combinatie van kokos, ananas geven de panacotta de verfrissende factor waar je naar op zoek bent. Neem wel de tijd voor dit recept, want het opstijven en drogen duurt bij elkaar 12 uur. Maar het wachten wordt beloond!Bak ook eens deze prachtige kokos-limoentaart met ananasvulling.
margarita cheesecake
De margarita: een klassieker onder de cocktails. Razend populair over de hele wereld en heerlijke fris met limoensap en tequila. Maak er een taart van en je hebt een match made in heaven! Kan je geen genoeg krijgen van cocktails? Neem dan een kijkje bij onze 6 onweerstaanbare cocktail-desserts!
bellini-trifle met amaretti & citroenmascarpone
Waarom kiezen als je het allebei kan doen? Met deze bellini-trifle heb je een cocktail en dessert in één. De perzik en mascarpone houden het gerecht fris & luchtig, terwijl de amaretti aanvult met een smaak van bitterkoekjes. Saluti!Nog meer cocktail desserts maken? Kijk dan naar deze 6 onweerstabare desserts!
gin tonic-jelly met citroen & verveine
Gin tonic is een all time favorite! Maar zoek je nog een beetje uitdaging? Verwerk deze populaire cocktail dan eens in een jelly. Een fris dessert dat er ook nog eens indrukwekkend uitziet.Of ga voor de overtreffende trap: een gin-tonictaart!