Culinaire comeback: koken met fruit

Pizza Hawaï, garnalencocktail met grapefruit, zuurkoolstamppot met mandarijntjes uit blik en ga zo maar door: de lijst met hartige-klassiekers-met-fruit is ellenlang, maar allesbehalve populair. Tot nu! Koken met fruit is namelijk bezig met een culinaire comeback.

Pizza hawaï 2.0

Zo aten we bij het Londense Scully St Jame’s een tomatensalade met groene aardbei, maakt Pizza Fiasco in Amsterdam pizza Hawaï 2.0 met ‘nduja en verse ananas, is fruit een graag geziene gast in trendgerecht ceviche en schrijft niemand minder dan Yvette van Boven elke maand in delicious. over koken met fruit. Ze maakt o.a. kip met kersen, een mango caprese salade en aardbeigazpacho met venkel en geklopte feta.

3 x koken met fruit

pittige kip met mangosalsa - delicious

pittige kip met mangosalsa

Kruidenkip met een spannende mangosalade, uitermate geschikt voor naar het park. Doordat er geen slablaadjes inzitten blijft ie gekoeld lang goed. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor.

>> naar recept

 

ceviche hollandse groente - delicious

ceviche van scholfilet met zeekraal, rabarber en waterkers

Het zuur in het rabarbersap gaart de schol en geeft de salade een fruitig tintje. Deze ceviche is een Hollandse variant op een echte Peruaanse klassieker. 
Liever een gebakken visje? Maak dan freekeh met vis, sinaasappel-tahinadressing en pistache-olie.

>> naar recept

 

sumakzalm-delicious

sumakzalm met grapefruitsalade

Met zalm kun je alle kanten op: probeer eens deze sumakzalm. De smaak van sumak is fris-zurig (bijna als citroen), maar dan nog aromatischer. Heerlijk met de citrussalade! Gek op zalm? Hier vind je nog 5 gerechten met zalm in de hoofdrol!

>> naar recept

Tekst: Liselotte Legebeke. Hoofdbeeld: Brett Stevens 

sumakzalm-delicious