kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad

kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | lactosevrij

Deze kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad is één van onze favoriete visgerechten. Puur bereid met olijfolie, goede olijven, venkelzaad en verse dragon & dille. Allemaal smaakmakers die perfect met vis combineren.

Voorbereiding:20

Kooktijd:15

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwhaasfilet*
  • 150 g groene en/of zwarte olijven
  • 2 takjes dragon
  • 2 tl venkelzaad
  • 250 g volkoren couscous
  • 2 el ras el hanout by Jonnie Boer Euroma
  • 500 g tomaten
  • 1 bos dille
  • voorraad
  • 1 teen knoflook
  • 4 el extra vierge olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°Leg de kabeljauwhaas in een ingevette ovenschaal. Kneus de olijven licht in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Snijd de blaadjes dragon fijn.
  2. Rasp de knoflook boven de olijven. Voeg het venkelzaad, 1 el olijfolie en de dragon toe. Verdeel het olijvenmengsel met de olie over de vis. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
  3. Rooster de vis in de voorverwarmde oven net gaar in 10-15 min. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schep de ras el hanout door de couscous. Schenk er 425 ml heet water bij en laat de couscous 5 min. wellen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de dille fijn.
  4. Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaatstukjes met 3 el olijfolie, de dille en zout naar smaak erdoor. Serveer de kabeljauwhaas met de kruidige dilletomatencouscous.

Voedingswaarde

  • calorieën: 661 kcal
  • eiwit: 27 g
  • vet: 31 g
  • koolhydraten: 62 g

* Kies kabeljauw die verantwoord is gevangen of kijk op goedevis.nl voor een duurzaam alternatief.

Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook eens deze kabeljauwpakketjes met yoghurt koriander en komijn.