Dit wijnmerk vermeldt als allereerste de voedingswaarden op het etiket

Food for thought: waarom hoeven wijnmakers eigenlijk geen ingrediënten te declareren op de fles? Op bijna alle voedingsmiddelen vind je tegenwoordig een overzicht van calorieën, voedingswaarden en ingrediënten. Best gek dat dit wat betreft wijn geen gemeengoed is.

De nieuwe wijnserie PAL061, van het Italiaanse wijnhuis Castellani, doet dat anders. Dit merk zegt ‘eindelijk eerlijk over wijn’ te zijn. Wat dat zoal inhoudt? PAL061 doet niet geheimzinnig over wat er precies in hun fles wijn zit. Van suikers en calorieën tot koolhydraten en andere voedingswaarden, het staat allemaal op het etiket.

Regelgeving ontbreekt
Waarom we deze informatie bijna nooit vinden op een wijnetiket? Dat is eenvoudig te verklaren: regelgeving over de vermelding van voedingswaarden bij dranken die meer dan 1,2 procent alcohol bevatten, ontbreekt volledig. Het is dus gissen hoeveel calorieën of suikers jouw favoriete wijn precies bevat.

Italiaans wijnhuis
Piergiorgio Castellani behoort tot de vijfde generatie wijnmakers van het Italiaanse huis dat bestaat uit de wijnboerderijen Poggio al Casone, Tenuta Santa Lucia en Tenuta di Burchino in Toscane. De druiven rijpen er 100 procent biologisch. De wijnen zijn behalve biologisch, ook nog eens vrij van toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Suikers worden niet toegevoegd. En de calorieën? Dat zijn er 116 per glas.

Wij zijn benieuwd: zou jij willen dat andere wijnhuizen volgen met het transparant maken van de ingrediënten & voedingswaarden?

Ook eens zo’n transparant wijntje proberen? Je koopt de PAL061 wijn (rood of wit) voor €6,99 bij wijnvoordeel.nl.

BRON PAL061 

wijn delicious.