spätzlegratin

spätzlegratin

Maak deze Duitse spätzlegratin met peterselie voor je vrienden en laat ze proeven hoe lekker dat is! Je kunt ze ook van tevoren koken en (los) invriezen. Dan hoef je ze alleen nog maar in kokend water te laten glijden en 1 minuut te koken. Easy!

Klik hier voor meer inspiratie uit de Duitse keuken!

spätzlegratin

hoofdgerecht (4 personen) / vegetarisch

4 eieren
400 g bloem, gezeefd
2 el heel fijn gesneden peterselie
25 g boter
4 grote uien, in ringen
200 ml slagroom
200 g emmentaler, geraspt
150 g slamelange naar keuze

dressing
1 el appelciderazijn
4 el extra vierge olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing

Stap 1
Klop de eieren los met 250 ml water en 2 tl zout. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot een glad vloeibaar beslag. Voeg de peterselie toe en roer het deeg nog 2-3 min. krachtig door. Laat het deeg 15 min. rusten.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Breng een pan met ruim water tegen de kook aan. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de uiringen op matig vuur goudbruin en zacht in 12-15 min. Meng de slagroom met de kaas en peper naar smaak.

Stap 3
Draai het vuur onder het water laag. Schep voor de spätzle steeds een flinke lepel van het beslag op een houten plank. Houd de plank schuin boven de pan zodat het beslag bijna in de pan loopt. Maak een koks- of vleesmes steeds nat in de pan kokend water en snijd van het deeg reepjes die je meteen van de plank in het water schuift. Kook nadat alle spätzle gesneden zijn, ze nog 1 min.

Stap 4
Schep de spätzle met een schuimspaan uit de pan in 4 ingevette eenpersoonsovenschaaltjes. Verdeel de uiringen erover. Schep de kaasroom op de uiringen. Bak de spätzle 20-25 min. in de oven, tot de roomlaag goudbruin kleurt en bubbelt.

Stap 5
Klop alle ingredienten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Maak de sla ermee aan en serveer bij de spätzlegratin.

Bereiden ± 45 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN