aantal 6 |
hoofdgerecht |
familietijd, zomer |
aziatisch |
Mister Kitchen heeft Zuid-Korea al heel lang bovenaan de to-go-lijst staan en nu is het zover: een week lang eten zij zich door de unieke eetcultuur van dit culinaire schiereiland. Ze proeven onder andere deze saté van gemarineerde en geroosterde kip. Wij nemen je mee.
Ingrediënten
- 500 g kippendij zonder vel
- 1 lente-ui
- stukje gember vers van ± 4 cm
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- 200 ml sojasaus
- 2 el Koreaanse maltsiroop*
- 2 el sesamolie
- 1 tl sesamzaadjes geroosterd
- ook nodig: houten satéstokjes in water geweekt als je de bbq gebruikt
Instructies
- Leg de kip op een snijplank onder plasticfolie en rol met een deegroller uit tot half de oorspronkelijke dikte.
- Snijd de lente-ui in ringen en de gember in zeer dunne plakjes.
- Meng de knoflook, lente-ui, gember, sojasaus, malt- siroop of honing en sesamolie in een kom. Leg de kip erin, dek af en laat in de koelkast 2 uur marineren.
- Snijd de kip in repen en rijg de repen aan stokjes en rooster gaar in 15-20 min. op de bbq of in een grillpan en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde
*Koreaanse maltsiroop koop je bij Aziatische supermarkt. Of neem honing of maïsstroop.
Recepten, tekst en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak ook: paddenstoelenspiesen (vega shoarma) met feta-hummus