saté van gemarineerde en geroosterde kip

saté van gemarineerde en geroosterde kip
aantal 6 | hoofdgerecht | familietijd, zomer | aziatisch |
Mister Kitchen heeft Zuid-Korea al heel lang bovenaan de to-go-lijst staan en nu is het zover: een week lang eten zij zich door de unieke eetcultuur van dit culinaire schiereiland. Ze proeven onder andere deze saté van gemarineerde en geroosterde kip. Wij nemen je mee.
Kooktijd10 minutes
Marineren2 hours
Totale tijd2 hours 10 minutes

Ingrediënten

  • 500 g kippendij zonder vel
  • 1 lente-ui
  • stukje gember vers van ± 4 cm
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 200 ml sojasaus
  • 2 el Koreaanse maltsiroop*
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes geroosterd
  • ook nodig: houten satéstokjes in water geweekt als je de bbq gebruikt

Instructies

  • Leg de kip op een snijplank onder plasticfolie en rol met een deegroller uit tot half de oorspronkelijke dikte.
  • Snijd de lente-ui in ringen en de gember in zeer dunne plakjes.
  • Meng de knoflook, lente-ui, gember, sojasaus, malt- siroop of honing en sesamolie in een kom. Leg de kip erin, dek af en laat in de koelkast 2 uur marineren.
  • Snijd de kip in repen en rijg de repen aan stokjes en rooster gaar in 15-20 min. op de bbq of in een grillpan en bestrooi met het sesamzaad.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*Koreaanse maltsiroop koop je bij Aziatische supermarkt. Of neem honing of maïsstroop.
Recepten, tekst en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook: paddenstoelenspiesen (vega shoarma) met feta-hummus