Dit gerecht van shanghainoedels met pekingeend kost je wel een tripje naar een Chinees restaurant, maar dan heb je ook wat! Het is wel een beetje vals spelen, maar Chinese koks zijn experts in het roosteren van pekingeend. Maak er dus dankbaar gebruik van! Lychees geven dit gerecht een heerlijk zoete touch.
Deze dandan-noedels met chili-sesamsaus zijn ook heerlijk!
shanghainoedels met pekingeend en lychees
hoofdgerecht (4 personen)
500 g dikke tarwenoedels (bijv. shanghainoedels*)
150 g peultjes, in de lengte gehalveerd
1 pekingeend (kant-en-klaar van een Chinees restaurant), in stukken verdeeld
2 kleine komkommers of 1 lange
komkommer, in lange partjes
½ bosje koriander, blaadjes geplukt
16 lychees, gepeld en ontpit
zwarte azijndressing
3 el lichte sojasaus
3 el Chinese zwarte rijstazijn (chinkiang)*
1 el sesamolie
sap van 1 grote limoen
1 tl sambal oelek (of andere chilipasta)
1 teen knoflook, geperst
Stap 1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en spoel ze ijskoud af. Of kijk hier hoe je verschillende noedels moet bereiden. Blancheer de peultjes 30 sec. in kokend water. Giet ze af en spoel ze ijskoud af.
Stap 2
Meng intussen alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
Stap 3
Schep de noedels om met de dressing, schep ze samen met de pekingeend, peultjes, komkommer, korianderblaadjes en lychees op een dienblad en serveer.
* Shanghainoedels en zwarte rijstazijn koop je bij Aziatische supermarkten.
Bereiden ± 25 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING BAS ROBBEN
Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!