aantal 10 |
hapje |
zomer |
frans |
Pak de (saté)prikkers maar uit de keukenla want we gaan spiesen! Deze heerlijk pittig-zoete kipspiesen zijn een ware verwennerij voor je gasten! Leg de kip ruim van tevoren in de marinade voor nóg meer smaak.
Ingrediënten
- 1 kg kippendijfilets ontveld en in repen marinade
- 500 ml yoghurt
- 3 el honing vloeibaar
- 2 el grove mosterd
- 2 el dijonmosterd
- 1 citroen sap
- ½ tl cayennepeper
- ook nodig: 20 houten satéstokjes 30 min. geweekt in water of metalen spiesen van ± 18 cm lang
Instructies
- Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade en voeg een snufje zout en peper toe. Schenk de helft van de marinade over in een kleinere kom en zet afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
- Schep de stukken kip om in de grote kom met de andere helft van de marinade. Laat afgedekt minstens 1 uur, maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vouw de repen dubbel en steek ze aan de spiezen. Gooi de marinade in de grote kom weg. Leg de spiesen op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en bak ze in 10-15 min. onder de gril gaar, keer ze halverwege. Serveer met de resterende marinade in de kleine kom als dipsaus.
Voedingswaarde
Recept: redactie delicious. Fotografie: Gareth Morgans. Styling: Olivia Wardle. Bereiding: Lottie Covell. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!