Je zou bijna niet geloven dat dit geen echte spaghetti is! Deze butternutspaghetti is zoet, nootachtig van smaak en gemaakt van uitsluitend groenten. De rauwe ham en gebruinde boter maken de spaghetti helemaal af.
Een spiralizer is ideaal om groentespaghetti mee te maken. Kijk hier eens!
butternutspaghetti met rauwe ham en gebruinde boter
hoofdgerecht (4 personen)
1 butternutpompoen, geschild, gehalveerd, pitten verwijderd
1 bosje salie, blaadjes afgeplukt
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
4 plakjes rauwe ham, in stukjes gescheurd
55 g amandelen, grof gehakt + extra voor garnering
60 g grasboter, in blokjes
ook nodig: mandoline (of spiraalsnijder of juliennesnijder)
Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de pompoen in dunne spaghettislierten op de mandoline, met de spiraalsnijder of juliennesnijder. Verdeel ze over de bodem van een braadslee en strooi de salie, knoflook, ham en amandelen erover. Verdeel de boter erover.
Bak 10-12 min. tot de boter mooi bruin kleurt en de ham knapperig is.
Schep de butternutspaghetti om met de boter en bestrooi met gehakte amandelen.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 12 min.
RECEPTEN SHANNON HARLEY FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN