Fusion cooking? Wij houden ervan! Met deze fish & chips met wasabi wordt dit typisch Britse gerecht gekruist met Aziatische smaken.
Een lekkere wasabidressing voor door je salade? Probeer de delicious. gember+wasabi dressing eens.
fish & chips met wasabi
hoofdgerecht (4 personen)
250 g krokante wasabi-erwten* (zakje)
150 g bloem
2 eieren
6 roodbaars- of zeebaarsfilets à 100-120 g, zonder vel
3 kleine zoete aardappels, in 4 lange partjes
± 2 el olijfolie
¼ tl sesamolie
1 tl Japanse sojasaus
sap van ½ citroen
200 g edamamebonen, bakje
50 g tatsoiblaadjes* of veldsla
60 g daikon of rettich, in lange, dunne reepjes
ingemaakte Japanse gember en
gescheurde stukjes nori, voor erbij
wasabi-yoghurt
200 ml dikke Griekse yoghurt
2 tl wasabipasta
1 tl sojasaus
1 tl vloeistof van de ingemaakte gember
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet twee bakplaten in en bekleed ze met bakpapier.
Hak de wasabi-erwten fijn in een keukenmachine. Doe de bloem in een diep bord en meng er wat zout en peper door. Doe de gehakte wasabi-erwten in een ander diep bord. Roer de eieren los in weer een ander diep bord. Wentel de repen vis door de bloem en schud het teveel af. Haal ze dan door de eieren en tenslotte door de wasabi-kruimels. Leg ze naast elkaar op een van de bakplaten.
Verdeel de partjes zoete aardappel over de andere bakplaat. Besprenkel met 4 tl olijfolie en schep om. Rooster de aardappelpartjes 20 min. en de visrepen 12 min. of tot ze gaar zijn. Houd ze warm.
Meng intussen in een kom alle ingrediënten voor de wasabi-yoghurt.
Meng in een grote kom de sesamolie, sojasaus, het citroensap en 2 tl olijfolie. Schep de edamame en tatsoiblaadjes hiermee om.
Verdeel de visrepen, aardappelpartjes, tatsoisalade en daikon over kommen.
Garneer met de gember en nori en sprenkel er wat wasabi-yoghurt over.
* Wasabi-erwten zijn krokant gebakken erwten met een pittig wasabi-jasje. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en de toko.
Tatsoi is familie van paksoi, maar heeft stevige blaadjes en veel smaak. Te koop in de Aziatische supermarkt.
Bereiden ± 10 min. / oven ± 20 min.
RECEPTEN CHARLOTTE BINNS-MCDONALD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER