Deze caesarsalade met kipreepjes en zonnebloempittenkruim is binnen een halfuurtje klaar. De kipreepjes zijn ook heerlijk op in een wrap of op een broodje.
caesarsalade met kipreepjes met zonnebloempittenkruim
Probeer ook deze ceasarsalade met radicchio en knoflookdressing eens!
voor- of bijgerecht (4 personen)
Zonnebloempitten zijn gezond en glutenvrij. Een perfecte vervanger voor broodkruim
of paneermeel.
80 g zonnebloempitten
75 g wit sesamzaad
1 teen knoflook, geperst
3 el krokant gebakken uitjes + extra voor erbij
1 tl chilivlokken
2 eieren, losgeklopt
bloem, om te paneren
400 g kipfilet
8 dunne plakjes rauwe ham
2 kropjes little gem of baby-romainesla
zonnebloemkiemen of andere kiemen
of cress, voor erbij
gezonde caesardressing
250 ml dikke Griekse yoghurt
sap van 1 citroen
½ teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de zonnebloempitten in ± 20 sec. fijn in een keukenmachine. Voeg het sesamzaad, de knoflook, uitjes en chilivlokken toe en mix nog 10 sec. met de pulseerknop. Doe in een diep bord. Roer in een ander diep bord de eieren los. Doe de bloem ook in een diep bord. Snijd elke kipfilet in 3-4 lange repen en wentel ze eerst door de bloem, dan door de eieren en daarna door het kruimelmengsel. Leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Leg de plakjes ham erbij. Bak in ± 20 min. gaar en goudbruin en keer halverwege.
Klop intussen in een kom alle ingrediënten voor de dressing plus wat zout en peper. Als de dressing erg dik is, voeg dan nog 1 el olie extra toe.
Verdeel de slablaadjes over borden. Snijd de kiprepen in kleinere stukken en leg ze met de ham op de sla. Strooi er nog wat uitjes over. Besprenkel met dressing en strooi vlak voor het serveren met zonnebloemkiemen.
Bereiden ± 25 min. / oven ± 20 min.
RECEPTEN SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN