aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
fusion |
Fan van Zeeuwse mosselen? Dan moet je deze variant in zelfgemaakte gele curry van culi visexpert Bart van Olphen eens proberen! Restje currypasta over? Die kun je nog twee weken bewaren in de koelkast.
Ingrediënten
gele currypasta
- 1 ui
- 1 stengel citroengras harde uiteinden verwijderd
- 4 tenen knoflook
- 2 cm gemberwortel geschild
- 4 habaneropepers geel, zonder steeltje
- 1 paprika geel, zonder zaadlijsten, in grove stukken gesneden
- 3 limoenblaadjes djeroek poeroet
- ½ tl kurkumapoeder
- 1 limoen rasp
- 50 ml zonnebloemolie
- zout en witte peper
overige ingrediënten
- 3 kg mosselen in de schelp
- 1 stengel citroengras in grove stukken gesneden
- 300 ml kokosmelk
- 4 bosuien in ringen gesneden
- ½ chilipeper rood, in ringetjes gesneden
- 4 takjes koriander blaadjes geplukt
- ½ limoen sap
- 1 limoen in partjes
Instructies
- Maak eerst de currypasta door alle ingrediënten in de keukenmachine te malen tot een grove pasta. Breng die op smaak met zout en peper. Overgebleven currypasta kun je twee weken bewaren in de koelkast. Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
- Neem een grote kookpan of wok en bak daarin 4 eetlepels van de gele currypasta samen met de stukken citroengras 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en meng alles goed. Breng het aan de kook en doe de mosselen erbij. Meng ze goed door de saus en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten tot de schelpen openstaan. Voeg nu de helft van de bosui, rode chilipeper en koriander en het limoensap toe en roer goed.
- Serveer de mosselen met de overgebleven bosui, chilipeper en koriander. Serveer met partjes limoen.
Voedingswaarde
Recept: Bart van Olphen. Fotografie: David Loftus.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!