glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
glutenvrij
Zoete-aardappelliefhebbers opgelet! In dit recept vul je de zoete aardappel met een mix van onder andere pancetta en oude kaas. Een match made in heaven, als je het ons vraagt. Meer lekkere gerechten? Kijk hier voor onze favoriete recepten met zoete aardappel.
Ingrediënten
- 6 zoete aardappels geboend
- 12 plakken pancetta of ontbijtspek
- 1 rode ui in ringen
- 150 g erwten diepvries
- 2 takjes rozemarijn naaldjes gerist en grof gesneden
- 150 g kaas oud, grof geraspt
Instructies
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Snijd de zoete aardappels over de lengte door en kook ze op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de plakjes pancetta in een paar minuten knapperig. Dat kun je het beste in 2 of 3 porties doen. Houd de pancetta apart, maar laat het vet in de pan en bak hierin de ui lichtbruin in 5 min.
- Voeg de erwten en rozemarijn toe en bak een paar minuten mee. Verwarm intussen de grill van de oven voor op de hoogste stand. Giet de zoete aardappelhelften af en haal er met een lepel (pas op, heet!) wat van de inhoud uit. Voeg dat toe aan het uimengsel. Bak alles nog even door zodat ook de zoete aardappel een beetje kleur krijgt.
- Snijd de pancetta in stukjes en meng met de helft van de kaas door het aardappelmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep dit mengsel terug in de iets uitgeholde aardappels, leg alles in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet kort onder de grill zodat de kaas smelt.
- Leg per persoon 3 halve aardappels op het bord.
Voedingswaarde
Tip: Je kunt de aardappel uiteraard ook met andere ingrediënten vullen, zoals worstvlees. Dat is makkelijk, want worstvlees is al op smaak gebracht.
Recept: Lars Hamer. Styling: Annemieke Paarlberg. Fotografie: Jeroen van der Spek. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!