Een heerlijke salade maakt een maaltijd af. Bij deze aardappelsalade zit een fijn gekruide warme dressing van olijfolie, gember, kerrie en honing. Wij serveren ‘m graag bij een vleesgerecht.
Deze bijvoorbeeld: lamshaasjes met yoghurt-raapsteeltjessaus!
aardappelsalade met warme olijfolie, bieslook en witte kaas
bijgerecht (4 personen) v
100 ml olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
mespunt kerrie
mespunt gember
30 ml honing
4 el azijn
800 g vastkokende aardappels, geboend, in plakken van 1 cm
20 g bieslook
30 g kappertjes, afgespoeld
125 g witte kaas, bijv. feta, in blokjes of verkruimeld
Verwarm ½ el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook, kerrie en gember toe. Laat heel zachtjes smoren, maar niet bruin worden. Neem de pan van het vuur. Roer de honing erdoor en laat smelten. Roer er dan de azijn, 1 tl zout en de rest van de olijfolie door. Laat tot gebruik op allerlaagste vuur staan. Zet er evt. een vlamverdeler onder.
Breng ruim water met iets zout aan de kook. Voeg de aardappelplakjes toe en kook in 10-14 min. beetgaar, maar check tussendoor nog even de gaarheid, ze mogen niet uit elkaar vallen. Giet de aardappelplakjes af en laat kort uitdampen.
Leg de aardappels in een schaal en bestrooi met de bieslook, kappertjes en kaas. Giet het warme olijfoliemengsel eroverheen.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS
BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN