Van de klassieke spaghetti carbonara krijgen we nooit genoeg. Speciaal voor groenteliefhebbers en vegetariërs is er deze variant met paddenstoelen.
Meer vegetarische inspiratie: Mexicaanse bonenschotel zonder vlees.
snelle pasta carbonara met paddenstoelen
hoofdgerecht | 4 personen | v
300 g spaghetti
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
600 g gemengde paddenstoelen, in stukjes
6 grote eidooiers
125 g geraspte parmezaanse kaas + extra voor bestrooien
3 el peterselie, fijngesneden
Zo maak je spaghetti carbonara: kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. beetgaar. Klop intussen de eidooiers los met de parmezaanse kaas.
Giet de spaghetti af. Neem de pan met paddenstoelen van het vuur. Schep de spaghetti door de paddenstoelen. Voeg het eimengsel toe en meng goed. Voeg de peterselie en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti carbonara op een grote schaal of 4 borden.
Bestrooi de spaghetti carbonara met extra parmezaanse kaas.
Bereiden ± 20 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Meer inspiratie voor gerechten met groente in de hoofdrol vind je in delicious. hét groenteboek. Bestel het hier in onze webshop.