aantal 6 |
nagerecht |
weekend |
hollands |
Boerenyoghurt is een favoriet op de redactie. Gewoon oplepelen is geen optie als je ook deze boerenyoghurtcake met bosvruchten kunt maken! Warm is de cake het allerlekkerst. Geef er een flinke lepel extra yoghurt bij en jouw dessert zit wel snor!
Ingrediënten
- 300 g bosvruchten vers of uit diepvries
- 125 g suiker
- 50 g boter (boeren-), op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 100 ml boerenyoghurt + extra voor serveren
- 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 2 el amandelschaafsel
- poedersuiker
- extra nodig: ovenschaal ingevet, inhoud 750 ml
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 160°C. Schep in de ovenschaal de bosvruchten met 2 el van de suiker om.
- Klop voor het beslag met de mixer of in de keukenmachine de boter met de resterende suiker en 1/2 tl zout glad. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop steeds goed homogeen. Klop dan de yoghurt erdoor. Spatel het bakmeel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de bosvruchten en bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de cake in de oven in 45-50 min. goudbruin en gaar. Bestuif de cake royaal met poedersuiker en serveer warm of op kamertemperatuur. Schep er nog een flinke lepel boerenyoghurt bij.
Voedingswaarde
Recepten, styling en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!