Met pistachenootjes, cranberry’s, biscotti en pure chocolade geven we arretjescake een lekker luxe upgrade. Arretjescake 2.0 dus!
arretjescake op chic
gebak | 30 stuks
250 g biscotti
200 g pure chocolade
75 g geroosterde pistachenootjes, grof gehakt
50 g gedroogde cranberry’s
2 el cacaopoeder, gezeefd
100 g boter + extra om in te vetten
1 blikje gecondenseerde melk (± 400 g)
25 g kristalsuiker
ook nodig: laag bakblik van 28×18 of 20×24 cm, licht ingevet, bekleed met bakpapier
VOORBEREIDEN kan 3-2 dagen van tevoren
Snijd de biscotti grof en meng met de pistachenootjes, 25 g cranberries en het cacaopoeder.
Verwarm de boter en gecondenseerde melk, totdat de boter gesmolten is. Voeg de chocolade toe en laat in de boter smelten. Laat iets afkoelen en giet dan in de kom met het koekmengsel. Meng goed door en giet de massa in het bakblik. Laat iets afkoelen. Maal in een kleine keukenmachine of in het bakje van de staafmixer de rest van de cranberries met de suiker tot fijne kruimels. Bestrooi de bovenkant met het suikermengsel en laat in de koelkast in 1 uur helemaal koud worden.
BEREIDEN begin 5 min. van tevoren.
Snijd de arretjescake met een heet mes in blokjes.
Voorbereiden ± 15 min. / afkoelen ± 1 uur en 15 min. / bereiden ± 5 min.
RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE, STYLING EN BEREIDING STUDIO PHILIPPI