nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

franse uiensoep met croûtes

aantal | hoofdgerecht, voorgerecht | herfst, kerst, weekend, winter | frans |
Na een dag wintersporten, schaatsen of gewoon werken… Franse uiensoep is een echte pleaser. Wanneer de geur van kaas en ui je keuken vult, komt iedereen in een mum van tijd aan tafel!
Minder ui, meer kaas? Dan moet je deze kaassoep met worcestershiresaus proberen
kooktijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 50 g boter in blokjes
  • 6 uien in dikke ringen
  • 1 teen knoflook in dunne plakjes
  • 1 takje tijm blaadjes fijngesneden + extra voor serveren
  • 100 ml wijn droge witte
  • 1 l runderfond of -bouillon (pot)
  • 125 g gruyère fijngeraspt

instructies

  • Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op laag vuur. Smoor hierin de ui met 1 tl zout al omscheppend ± 30 min. tot hij karamelliseert. Voeg de knoflook en tijm toe en schep 2-3 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de wijn toe, draai het vuur half hoog en laat de wijn verdampen. Voeg de fond toe, breng aan de kook en laat onafgedekt op laag vuur
    30 min. zachtjes inkoken.
  • Verwarm intussen de grill op de hoogste stand. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en rooster ze aan de ene kant. Keer ze, bestrooi met de geraspte kaas en gril ze ± 2 min. tot de kaas borrelt en mooi kleurt.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Leg in elke kom soep een croûte en strooi nog wat tijm erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Valli Little, Sarah Randell en Mickael Weiss. Fotografie: Andy Lewis, Brett Stevens (for Sainsbury's Magazine), Berni Smithies. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

franse uiensoep - delicious

Vijf extra receptideeën