lactosevrij, vegan, veganistisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij, vegan, veganistisch
Fris, licht en on a budget koken en eten. Kies voor deze zoete-aardappeltoast met spinazie & soja-gember- champignons. Met plantaardige have fraîche geef je toast een romig laagje, maar met gewone crème fraîche of naturel roomkaas kan dat ook.
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappels
- 5 el plantaardige olie
- 500 g kastanjechampignons
- 3 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 1 tl sesamzaad
- 300 g spinazie
- 125 g haver fraîche
- 3 tl geroosterde-sesamolie
- 2 el sojasaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappels schoon en snijd ze in de lengte in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk dun met wat olie. Rooster de zoete aardappel in de oven in 20 min. gaar.
- Veeg de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Schil en rasp de gember. Rasp ook de knoflook.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de champignons in 4 min. gaar. Rooster in een tweede koekenpan het sesamzaad en schud op een bord.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend grotendeels slinken.
- Schep de gember en de knoflook door de champignons en bak nog 1 min. Meng door de haver fraîche 1 tl sesamolie Meng de rest van de sesamolie met de sojasaus door de champignons.
- Besmeer de zoete-aardappeltoast met de haver fraîche. Beleg met de spinazie en de champignons. Bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 515kcal
eiwit: 10g
vet: 24g
koolhydraten: 59g
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: vega butter-naanpizza met zoete aardappel en raita | delicious.magazine