zelf flatbread maken van left over veggies – stap voor stap recept

zelf flatbread maken van left over veggies – stap voor stap recept
aantal | bijgerecht, hapje, snack | weekend | internationaal |
Restjes groente stop je heel makkelijk in flatbread. Combineer ze met specerijen, kruiden of ansjovis en je hebt een echte streetfood-snack die iedereen lekker vindt.

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 2 tl gist
  • 75 ml melk
  • 50-75 ml water
  • 1 portie gare groene groente (bijv. bimi of broccoli
  • 1 gekookte aardappel
  • 1 gekookte winterwortel
  • ½ el komijn
  • 1 el ansjovispasta
  • verse rozemarijn
  • olijfolie

Instructies

  • Doe de bloem, gist, melk en 50 ml water in een kom en kneed in 10 min. tot een soepel deeg. Is het niet soepel genoeg, voeg dan nog wat extra water toe.
  • Laat het deeg 15 min. rusten.
  • Meng de wortel met de komijn, de aardappel met wat rozemarijn en evt. wat knoflook, de bimi met wat ansjovis en stamp de aardappel en wortel grof en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  • Verdeel het deeg in drieën. Druk 1 deegbolletje plat en verdeel er wat bimi over, vouw het deeg dicht en druk met je vingers uit tot een cirkel.
  • Druk het volgende deegbolletje plat en verdeel er wat aardappel over, vouw het deeg dicht en druk met je vingers uit tot een cirkel.
  • Druk het derde bolletje plat en verdeel er wat wortel over, vouw het deeg weer dicht en druk met je vingers uit tot een cirkel.
  • Verhit een droge koekenpan op hoog vuur. Bak de broodjes 2 min. per kant. Serveer direct. Ook lekker met pompoen, prei, tomaat, spinazie etc.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, Fotografie, Styling: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: tropisch havermout ontbijt met kokos – stap voor stap recept | delicious.magazine