zeebaars met limoenboter & salade

zeebaars met limoenboter & salade
STUDIO PHILIPPI
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | bbq | | glutenvrij
Zeebaars is zacht en verfijnd van smaak. Serveer deze vis extra elegant op een salade met zoete-aardappelfriet erbij. En… een heerlijk visje van de barbecue! Leg 'm op aluminiumfolie en dan kan-ie zo op het grillrooster.
Kooktijd25 minuten
oven15 minuten
Totale tijd40 minuten

Ingrediënten

  • 800 g zeebaarsfilets met huid, drooggedept
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 2 biolimoenen
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g mesclun, gemengde sla
  • 12 g semi-gedroogde tomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 6 el extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C. leg de zeebaars op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rasp de knoflook. snijd de peterselie fijn. rasp de groene schil van de limoenen.
  • Prak met een vork de knoflook, peterselie, limoenrasp en het paprikapoeder door de zachte boter. breng op smaak met peper en zout. verdeel de boter in vlokjes over de zeebaarsfilets.
  • Rooster de zeebaarsfilets in de voorverwarmde oven net gaar in 12-15 min.
  • Verdeel intussen de sla over een schaal of 4 borden. snijd de tomaatjes in stukjes en de sjalot in reepjes. strooi ze over de slablaadjes. besprenkel met het sap van de limoenen en de olijfolie.
  • Leg de geroosterde zeebaarsfilets uit de oven op de salade en serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 664kcal
eiwit: 38g
vet: 50g
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
 
Tip: extra lekker met zoete-aardappelfriet.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: gepofte aardappel van de BBQ – alles wat je wilt weten