zeebaars met limoenboter & salade

zeebaars met limoenboter & salade
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofdgerecht | bbq | | glutenvrij

Zeebaars is zacht en verfijnd van smaak. Serveer deze vis extra elegant op een salade met zoete-aardappelfriet erbij. En… een heerlijk visje van de barbecue! Leg 'm op aluminiumfolie en dan kan-ie zo op het grillrooster.

Kooktijd:25

oven15

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 800 g zeebaarsfilets met huid, drooggedept
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 2 biolimoenen
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g mesclun, gemengde sla
  • 12 g semi-gedroogde tomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 6 el extra vierge olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. leg de zeebaars op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Rasp de knoflook. snijd de peterselie fijn. rasp de groene schil van de limoenen.
  3. Prak met een vork de knoflook, peterselie, limoenrasp en het paprikapoeder door de zachte boter. breng op smaak met peper en zout. verdeel de boter in vlokjes over de zeebaarsfilets.
  4. Rooster de zeebaarsfilets in de voorverwarmde oven net gaar in 12-15 min.
  5. Verdeel intussen de sla over een schaal of 4 borden. snijd de tomaatjes in stukjes en de sjalot in reepjes. strooi ze over de slablaadjes. besprenkel met het sap van de limoenen en de olijfolie.
  6. Leg de geroosterde zeebaarsfilets uit de oven op de salade en serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 664 kcal
  • eiwit: 38 g
  • vet: 50 g
  • koolhydraten: 13 g

 

Tip: extra lekker met zoete-aardappelfriet.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: gepofte aardappel van de BBQ – alles wat je wilt weten