glutenvrij
aantal |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
zweeds |
glutenvrij
Ga mee op culinaire reis met Janneke Philippi. Deze zalmfilet met romige spitskool en dille komt uit Zweden en staat zo op tafel!
Ingrediënten
- 1 kg krieltjes in schil grote gehalveerd
- 1 spitskool
- 500 g zalmfilet 4 stuks
- 1 sjalotje
- 200 ml droge witte wijn
- 2 takjes dille
- 125 g crème fraîche 1 bekertje
- 3 el olijfolie
- 2 el mosterd
- 25 g boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Besprenkel ze met 3 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Rooster de krieltjes in 20-25 min. goudbruin en gaar.
- Maak de spitskool schoon. Trek voorzichtig 4 mooie, grote bladeren los van de spitskool en snijd de onderkant ervan bij. Kook de bladeren 1 min. in ruim water met royaal zout Laat ze in een vergiet goed uitlekken. Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 el mosterd. Wikkel elke zalmfilet in een spitskoolblad.
- Snijd de rest van de spitskool in kwarten, haal de harde steelaanzet eruit en snijd de kwarten in dunne reepjes. Snijd de sjalot fijn.
- Smelt in de braadpan de boter en bak de sjalot hierin 1 min. Voeg de reepjes spitskool toe en bak 2 min. mee. Schenk de helft van de wijn erbij en smoor in 5 min. afgedekt bijna gaar.
- Leg de zalmpakketjes tussen de spitskool. Schenk de rest van de wijn erbij en stoof de zalm met de spitskool afgedekt nog 10-15 min. tot de zalm rosé of net gaar is.
- Hak de dille fijn. Neem de zalmpakketjes uit de pan. Roer de laatste eetlepel crème fraîche en de dille met zout en peper door de spitskool.
- Schep de spitskool met de zalmpakketjes op de borden en serveer met de geroosterde krieltjes.
Voedingswaarde
calorieën: 828kcal
eiwit: 38g
vet: 60g
koolhydraten: 60g
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 9x voorgerechten met zalm: gerookt, gebakken, gegrild en rauw | delicious.magazine