zalmfilet met romige spitskool en dille

zalmfilet met romige spitskool en dille
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
glutenvrij
aantal | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | zweeds | glutenvrij
Ga mee op culinaire reis met Janneke Philippi. Deze zalmfilet met romige spitskool en dille komt uit Zweden en staat zo op tafel!
Voorbereiding30 minutes
oven25 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes in schil grote gehalveerd
  • 1 spitskool
  • 500 g zalmfilet 4 stuks
  • 1 sjalotje
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 takjes dille
  • 125 g crème fraîche 1 bekertje
  • 3 el olijfolie
  • 2 el mosterd
  • 25 g boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Besprenkel ze met 3 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Rooster de krieltjes in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  • Maak de spitskool schoon. Trek voorzichtig 4 mooie, grote bladeren los van de spitskool en snijd de onderkant ervan bij. Kook de bladeren 1 min. in ruim water met royaal zout Laat ze in een vergiet goed uitlekken. Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 el mosterd. Wikkel elke zalmfilet in een spitskoolblad.
  • Snijd de rest van de spitskool in kwarten, haal de harde steelaanzet eruit en snijd de kwarten in dunne reepjes. Snijd de sjalot fijn.
  • Smelt in de braadpan de boter en bak de sjalot hierin 1 min. Voeg de reepjes spitskool toe en bak 2 min. mee. Schenk de helft van de wijn erbij en smoor in 5 min. afgedekt bijna gaar.
  • Leg de zalmpakketjes tussen de spitskool. Schenk de rest van de wijn erbij en stoof de zalm met de spitskool afgedekt nog 10-15 min. tot de zalm rosé of net gaar is.
  • Hak de dille fijn. Neem de zalmpakketjes uit de pan. Roer de laatste eetlepel crème fraîche en de dille met zout en peper door de spitskool.
  • Schep de spitskool met de zalmpakketjes op de borden en serveer met de geroosterde krieltjes.

Voedingswaarde

calorieën: 828kcal
eiwit: 38g
vet: 60g
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 9x voorgerechten met zalm: gerookt, gebakken, gegrild en rauw | delicious.magazine