witte asperges in dragonroom met knoflookcrisp

witte asperges in dragonroom met knoflookcrisp
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | pasen | frans, nederlands | vegetarisch

Twee-in-een: verse aspergestukjes stoven boterzacht in romige dragonsaus. Zo gaat niets van het lekkere asperge-aroma verloren! Visliefhebber? Strooi samen met de knoflookcrips wat Hollandse garnalen over de asperges of geef er plakjes gerookte zalmfilet bij.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Kookgerei

  • ook nodig: staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 800 g witte asperges
  • 1 sjalot
  • 2 takjes dragon
  • 25 g boter
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 el grof zeezout
  • 800 gram krieltjes, in schil
  • 1 snee casino witbrood
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 biocitroen
  • 75 ml houdbare slagroom (pakje)

Instructies

  1. Schil de asperges en snijd een dun plakje van de onderzijde; van verse asperges hoef je amper een stukje te snijden! Snijd de asperges in schuine 4 cm-stukjes. Snipper de sjalot. Snijd de dragon fijn.
  2. Smelt in een braadpan de boter. Fruit de sjalot met de dragon 1 min. zonder te kleuren. Schep de asperges erdoor. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en stoof de asperges afgedekt in 15 min. beetgaar. Kook intussen in een laagje water met het zeezout de krieltjes in 10 min. gaar.
  4. Maal het brood in het hakbakje van de staafmixer fijn. Rasp de knoflook. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het broodkruim in 2-3 min. lichtgekleurd. Voeg de knoflook toe en bak in nog 1 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak het zout.
  5. Giet de krieltjes af en kook ze nogmaals in een bodem water met 1 tl fijn zout droog. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erover.
  6. Schep de asperges met een schuimspaan uit het stoofvocht. Laat het vocht tot 3 el inkoken. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Schep de asperges erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de asperges met de dragonroom op een schaal en bestrooi met de knoflookcrisp. Serveer met de dubbelgezouten krieltjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 407 kcal
  • eiwit: 9 g
  • vet: 14 g
  • koolhydraten: 48 g

STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 5x citroen cheesecake recepten die altijd lukken