lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
internationaal |
lactosevrij
Janneke bedacht weer een topper die je naar eigen wens kunt variëren. Deze sappige wagyu-burger met romige avocado en pittige wasabimayo is een smaakbom op een broodje! Liever geen vlees? Een stevige visburger of een goed gekruide groenteburger past hier ook goed bij.
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika, in stukjes
- 4 wagyu beefburgers van ± 150 g
- 1 avocado
- 2-3 tl wasabipasta
- 3-4 el Japanse mayonaise, kewpie
- 4 harde desembroodjes
- handvol eikenbladsla of waterkers
- 200 g edamame (sojabonen)
- 2 el cress, naar keuze
- 1 tl zwart sesamzaad
- voorraad 2 rode uien, 4 el olijfolie
Instructies
- Snijd de uien in ringen. Meng de uiringen en paprika met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan heet voor en gril de groenten in porties in 4 min. bruin en gaar.
- Bestrijk de burgers dun met olijfolie. Gril ze in 10 min. aan beide kanten bruin en naar wens gaar.
- Halveer intussen de avocado, lepel de pit eruit en schil de avocado. Snijd hem in plakjes. Meng wasabipasta naar smaak door de mayonaise.
- Snijd de broodjes open, grill of toast ze evt. naar wens of beleg ze direct. Beleg de broodjes met de sla, de burgers, de avocado en de gegrilde groenten. Verdeel de wasabimayonaise erover en bestrooi met wat edamame-bonen, cress en het sesamzaad. Leg de bovenste helften op de broodjes en serveer ze met de rest van de sojabonen.
Voedingswaarde
calorieën: 1024kcal
eiwit: 41g
vet: 75g
koolhydraten: 41g
Recept Janneke Philippi, Fotografie Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Dit heerlijke recept wil je niet missen: pizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum