Voorkeur: glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | italiaans | glutenvrij
Kook en eet deze week Italiaans! Hester: "Bij restaurant Brio in Amsterdam at ik de lekkerste vitello ever! De saus voor deze salade is daarop geïnspireerd. Fris, licht en kruidig."
Kookgerei
- mandoline
Ingrediënten
- 2 eieren
- 800 g krieltjes met schil, gehalveerd
- 4 el extra vergine olijfolie
- Sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
- 1 grote of 2 kleine koolrabi’s, in flinterdunne plakjes (bijv. met mandoline)
- 1 blikje tonijn in olijfolie, ca. 140 g, uitlekgewicht ± 100 g, uitgelekt
- 250 g zure room
- 15 g verse dille, grof gehakt
- 200 g verse spinazie
- 300 g plakjes kalfs- of varkensfricandeau
Instructies
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak grof.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Rooster ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
- Klop intussen een dressing van het sinaasappelsap, de resterende olijfolie, peper en zout. Schep de plakjes koolrabi erdoor en laat staan tot gebruik.
- Pureer de tonijn met de zure room en tweederde van de dille tot een glad mengsel. Meng het gehakte ei en de sinaasappelrasp erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spinazie en geroosterde krieltjes over een grote schaal. Drapeer de plakjes koolrabi en fricandeau ertussen en besprenkel met de overgebleven dressing. Verdeel er dotjes tonijnsaus over en garneer met de rest van de dille.
Voedingswaarde
- calorieën: 620 kcal
- eiwit: 35 g
- vet: 30 g
- koolhydraten: 48 g
Tip: Geen zin in fricandeau? Vervang deze door plakjes kipfilet of dungesneden rode biet.
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: courgettesalade met zoute citroendressing & halloumi