lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij
Leg de vis rauw op de pasta en stoom in een pakketje sappig gaar. Deze pakketjes zijn ook ideaal voor doordeweeks. Maak ze evt. van tevoren klaar, bewaar ze in de koelkast en bak ze ± 5 min. extra.
kooktijd30 minutes minutes
oven15 minutes minutes
totale tijd45 minutes minutes
ingrediënten
- 300 g pasta, bijv. spaghetti
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 800 g pomodorini, 2 blikken
- 1 courgette
- 500 g kabeljauwfilet of -haas
- ± 2 el harissa*
- 100 g olijven
- handvol basilicumblaadjes
instructies
-
Verwarm de oven voor tot 200°C. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaat met vocht toe en breng aan de kook. Druk de tomaatjes met een spatel stuk en kook de saus 5 min. zachtjes.
-
Snijd intussen de courgette in halve maantjes. Verdeel de vis in 4 stukken.
-
Giet de pasta af. Roer de harissa door de tomatensaus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de pasta met de courgette en olijven door de saus.
-
Verdeel de pasta over 4 vellen bakpapier. Leg de vis erop. Bestrooi de vis met peper en zout. Schep er evt. wat extra harissa op en de basilicumblaadjes. Vouw de pakketjes tot buideltjes en bind ze dicht met een stukje keukentouw. Bewaar ze evt. in de koelkast (zie tip).
-
Schuif de pakketjes op een bakplaat in de oven en bak ze 15 min. tot de vis net gaar is, ± 5 min. meer als de pakketjes uit de koelkast komen. Laat iedereen aan tafel z’n eigen pakketje openen.
Voedingswaarde:
calorieën: 540kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 66g
auteur: delicious.
* Of neem rode pesto in plaats van harissa als je het niet te pittig wil.
Recept, bereiding, styling: Janneke Philippi,
Fotografie: Serge Philippi,
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!