Kerst draait vaak om sauzen en jus. Van vlees, van wild of gevogelte. Maar ook als je vega of vegan eet wil je zo’n heerlijke uiensaus of jus niet missen!
Dat hoeft ook niet, want deze diepe, complexe uiensaus is fantastisch bij pompoen- of knolselderijgebraad of paddenstoelenstoof.
In november en december staat delicious.magazine helemaal in het teken van de feestdagen! Verwacht tips voor feestkoken zonder stress en natuurlijk talloze recepten die oh’s en ah’s gaan opleveren tijdens het kerstdiner. Je bestelt de nummers hier!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
3 sjalotten
1 rode + 1 zoete + 2 gewone uien
paar tenen knoflook
2 wortels
100 ml olijfolie
100 ml rode wijn
50 ml port
2 steranijs
1 kruidnagel
1 kruidenbouquet (tijm, rozemarijn, salie, oregano)
1 kaneelstokje
Stap voor stap recept uiensaus
Bekijk ook: feestelijke groente gratin – zo maak je ‘m stap voor stap