tulband met aardbei, rabarber en witte chocolade

tulband met aardbei, rabarber en witte chocolade
Studio Philippi
aantal 12 | gebak, zoet | feestdagen, feestelijk, pasen | internationaal |
Aardbeien en rabarber zijn een gouden duo. Roer bijvoorbeeld door zelfgemaakte rabarbermoes op het laatst nog een flinke handvol in plakjes gesneden aardbeien en laat afkoelen.
In het beslag voor deze tulband wordt in de standaardverhouding van cake 1 ei vervangen door 50 ml karnemelk, dit geeft een heerlijke, smeuïge structuur.
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd55 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • tulbandvorm (inhoud 2 l), goed ingevet

Ingrediënten

  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 50 ml karnemelk
  • 250 g bloem, gezeefd
  • 8 g bakpoeder, gezeefd
  • 125 g aardbeien, in stukjes
  • 200 g rabarber, in stukjes
  • 75 g witte chocolade, in blokjes
  • evt. 2 el slagroom of melk
  • poedersuiker, om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker en de vanillesuiker in 10 min. luchtig en romig.
  • Klop een voor een de eieren en tenslotte de karnemelk erdoor.
  • Voeg met de hand de bloem en het bakpoeder in 3 porties toe en spatel luchtig tot een glad beslag.
  • Schep de aardbeien en rabarber door het beslag.
  • Schep het beslag in de tulbandvorm.
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de vorm uit de oven en laat de cake in de vorm 10 min. afkoelen.
  • Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat verder helemaal afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie: in een hittebestendige kom boven een pan heet water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Voeg evt. 1-2 el melk of room toe als de chocolade lastig smelt.
  • Versier de cake met de chocolade. Laat de chocolade opdrogen.
  • Zet de tulband op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, bereiding, fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: chocolade hot cross buns