tostada’s met zwarte-bonensaus & pulled oesterzwammen

tostada’s met zwarte-bonensaus & pulled oesterzwammen
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN
glutenvrij, veganistisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | glutenvrij, vegan
Deze Mexicaanse klassieker heeft een verrassende vega-twist van pulled oesterzwammen, zo lekker!
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd25 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in halve maantjes
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 450 g oesterzwammen
  • 4 el chipotlesaus
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 250 g tomaten, in blokjes
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 400 g zwarte bonen blik, , uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 12 maïstortillawraps van 12 cm Ø
  • 2 kropjes romainesla, in reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Marineer de uien in tweederde van het limoensap samen met een snuf zout. Zet apart tot gebruik.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en scheur de oesterzwammen erboven in reepjes. Masseer de reepjes met 2 el chipotlesaus, het komijnpoeder en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de oesterzwammen ± 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om. Bewaar de oesterzwamreepjes in een kom afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik.
  • Meng de tomaatblokjes, de koriander en 2 el limoensap, breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot gebruik.
  • Pureer de zwarte bonen met de resterende 2 el chipotlesaus tot een glad mengsel. Verdeel het bonenmengsel over de 12 wraps. Leg de wraps op twee bakplaten en bak ze ± 10 min. Wissel de platen na 5 min. van plek.
  • Verdeel de sla, oesterzwamreepjes en gemarineerde ui over de knapperige tostada’s, maak af met een lepel tomatensalsa.

Voedingswaarde

calorieën: 491kcal
eiwit: 19g
vet: 9g
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
TIP Ook lekker met een dot zure room en wat extra chipotlesaus!
 
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: mosseltaco’s met piripirisaus