Thaise noedels met tofoe

Thaise noedels met tofoe
Studio Philippi
vegan, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch, thais | vegan, vegetarisch
Hoe langer de tofoe uitlekt, hoe krokanter de plakjes worden. Als je thuis werkt, leg de tofoe dan al een uur eerder tussen twee lagen keukenpapier om het vocht te laten absorberen.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 400 g stevige tofoe*
  • 3 el sojasaus
  • 250 g Thaise witte rijstnoedels
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 200 g aspergebroccoli of bimi
  • 2-3 tl Thaise rode currypasta
  • 75 g cashewnoten versgebrande, gezouten
  • 2 limoenen, in partjes
  • voorraad: 5 el zonnebloemolie

Instructies

  • Snijd de tofoe in dikke plakjes en dan in driehoekjes, leg ze in de sojasaus en laat ± 10 min. marineren. Schep af en toe voorzichtig om.
  • Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen in een wok 2 el olie. Voeg de aubergine toe en bak in 4-5 min. rondom bruin. Voeg nog 1 el olie toe en bak de aspergebroccoli op hoog vuur nog 2 min. Bak beide groente op halfhoog vuur nog 3-4 min. zachtjes of totdat de aubergine gaar is.
  • Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olie. Dep de tofoe goed droog met keukenpapier (zie tip pag. 32). Bak de tofoe in 2 min. per kant lichtbruin en krokant.
  • Schep de currypasta door de groenten en bak nog 30 sec. Voeg evt. 1-2 el water toe als het te droog is. Meng de goed uitgelekte noedels erdoor.
  • Verdeel de noedels over 4 borden. Bestrooi met de cashewnoten en leg de tofoe erbij. Serveer met de partjes limoen.

Voedingswaarde

calorieën: 596kcal
eiwit: 19g
vet: 26g
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
*Biologische tofoe is vaak wat steviger dan gewone tofoe.
Recept, styling & bereiding: Janneke Philippi,
Fotografie: Serge Philippi,
Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!