Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hapje, hapjes, hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | mediterraan, mediterraans | vegetarisch
Jannekes mezze-menu is een feestje om in het weekend te maken én te delen. Wat echt niet op tafel mag ontbreken: deze stoof met tomaat en paprika.
Kookgerei
- ovenschaaltje (14 cm Ø)
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 kleine rode chilipeper
- 3 tomaten
- 2 rode puntpaprika’s
- 3 el olijfolie
- 100 g zachte geitenkaas
- 50 g geraspte jonge kaas
- 2 tl gedroogde oregano
- 4 pitabroodjes
Instructies
- Snijd de knoflook fijn. Halveer de chilipeper, haal de zaadlijsten eruit en hak fijn. Snijd de tomaten in stukken en de paprika’s in repen van 2 cm.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Fruit de knoflook met de chilipeper 1 min. Voeg de paprika toe en bak ± 2 min. Schep de tomaat erdoor en bak 10-15 min. tot een dikke, grove stoof ontstaat. Verwarm intussen de oven voor tot 200°C.
- Breng de stoof op smaak met zout en peper en schep in de ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de jonge kaas en de oregano.
- Zet de tomaat-paprikastoof ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Rooster intussen de broodjes warm en knapperig. Snijd het brood in punten en serveer erbij.
Voedingswaarde
- calorieën: 324 kcal
- eiwit: 12 g
- vet: 16 g
- koolhydraten: 30 g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: ratatouille-fritters met muntdip