stoof met tomaat en paprika, feta & jonge kaas

stoof met tomaat en paprika, feta & jonge kaas
Studio Philippi
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hapje, hapjes, hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | mediterraan, mediterraans | vegetarisch

Jannekes mezze-menu is een feestje om in het weekend te maken én te delen. Wat echt niet op tafel mag ontbreken: deze stoof met tomaat en paprika.

Kooktijd:25

oven15

Totale tijd:40

Kookgerei

  • ovenschaaltje (14 cm Ø)

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 3 tomaten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 3 el olijfolie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 4 pitabroodjes

Instructies

  1. Snijd de knoflook fijn. Halveer de chilipeper, haal de zaadlijsten eruit en hak fijn. Snijd de tomaten in stukken en de paprika’s in repen van 2 cm.
  2. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Fruit de knoflook met de chilipeper 1 min. Voeg de paprika toe en bak ± 2 min. Schep de tomaat erdoor en bak 10-15 min. tot een dikke, grove stoof ontstaat. Verwarm intussen de oven voor tot 200°C.
  3. Breng de stoof op smaak met zout en peper en schep in de ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de jonge kaas en de oregano.
  4. Zet de tomaat-paprikastoof ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Rooster intussen de broodjes warm en knapperig. Snijd het brood in punten en serveer erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 324 kcal
  • eiwit: 12 g
  • vet: 16 g
  • koolhydraten: 30 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: ratatouille-fritters met muntdip