Geklopte slagroom maakt deze semifreddo extra luchtig. Serveer ’m met hazelnoot, pistache en gekonfijte sinaasappel erdoor voor meer smaak en structuur. Of met amandelen en/of stukjes chocolade of vers of gedroogd fruit. Dit wordt zeker je nieuwe zomerfavoriet!
Het ideale ijsrecept als je vandaag zelfgemaakt ijs wil eten, maar niet beschikt over een ijsmachine en er in de toekomst ook geen zal aanschaffen want deze semifreddo is per-fect!
Ingrediënten voor de semifreddo
250 ml slagroom
75 g suiker + 2 el
2 1⁄2 gelatineblaadje
1 koffiekopje melk
100 g hazelnoot
75 g pistache
300 g yoghurt
100 g gekonfijte sinaasappelschil in stukjes
1 ronde pudding-, charlotte- of cakevorm
Zo maak je het stap voor stap
Klop de slagroom stijf met de 75 g suiker.
Week de gelatine in wat water. Verhit de melk en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Hak de hazelnoot en pistache grof en meng met de rest van de suiker op de bakplaat. Rooster op 180°C 10-12 min. of tot goudbruin. Laat de praliné goed afkoelen.
Meng de yoghurt met de gelatinemelk en spatel de slagroom erdoor.
Meng de praliné en gekonfijte sinaasappel erdoor en schep in een vorm bekleed met bakpapier.
Vouw het papier dicht en zet ± 5 uur in de vriezer.
Haal de semifreddo uit de vriezer en laat
5 min. staan. Keer om op een plat bord en haal het bakpapier eraf. Snijd met een warm mes in parten of plakken.
Nog een verrassend stap voor stap recept: kipgehaktspiesjes (tsukune) met yakitorisaus