stap voor stap yoghurt-semifreddo met praliné

Geklopte slagroom maakt deze semifreddo extra luchtig. Serveer ’m met hazelnoot, pistache en gekonfijte sinaasappel erdoor voor meer smaak en structuur. Of met amandelen en/of stukjes chocolade of vers of gedroogd fruit. Dit wordt zeker je nieuwe zomerfavoriet!

Het ideale ijsrecept als je vandaag zelfgemaakt ijs wil eten, maar niet beschikt over een ijsmachine en er in de toekomst ook geen zal aanschaffen want deze semifreddo is per-fect!

Ingrediënten voor de semifreddo

250 ml slagroom
75 g suiker + 2 el
2 1⁄2 gelatineblaadje
1 koffiekopje melk
100 g hazelnoot
75 g pistache
300 g yoghurt
100 g gekonfijte sinaasappelschil in stukjes
1 ronde pudding-, charlotte- of cakevorm

Zo maak je het stap voor stap

Nog een verrassend stap voor stap recept: kipgehaktspiesjes (tsukune) met yakitorisaus

MERIJN TOL