Na deze spaghetti met tuinbonen trek in nog meer Italiaans? Mooi, want delicious. biedt nu een zomerbundel met 4 online cursussen waarin je Italiaans leert koken. Van zelfgemaakte pasta tot onweerstaanbare dolci. Experts Rutger van den Broek (Rutger Bakt) en Roberta Pagnier leren je het allemaal in handige video’s. Lees meer!
Spaghetti met tuinbonen, citroen, basilicum & oude kaas
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, zomer | internationaal, italiaans | lactosevrij, vegetarisch
Janneke: "Ik ben dol op de iets stugge en tikje bittere velletjes van tuinbonen. Heb je liever malse, zachte bonen, dubbeldop de tuinbonen dan eerst."
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 4 tenen knoflook
- 4-5 takjes basilicum
- 2 biocitroenen
- 60 ml olijfolie extra vierge, 4 el + extra om mee te besprenkelen
- 600 g gedopte tuinbonen*
- ± 50 g oude kaas
Instructies
- Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.
- Rasp of pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn. Rasp de gele schil van de citroenen.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de basilicum en de citroenrasp 1 min. Voeg de tuinbonen toe en bak ze al omscheppend in 6-8 min. beetgaar. Rasp intussen de kaas.
- Houd een kopje pastawater apart. Giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de tuinbonen. Verwarm nog ± 1 min. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap. Voeg een scheutje pastawater toe als de pasta wat droog is.
- Schep de pasta op een schaal of op 4 borden en besprenkel naar smaak met wat extra olijfolie. Rasp royaal kaas boven de borden en serveer.
Voedingswaarde
- calorieën: 503 kcal
- eiwit: 21 g
- vet: 16 g
- koolhydraten: 62 g
*Of neem eventueel ontdooide diepvriestuinbonen.
TIP! Snijd de citroenen in partjes en zet ze in een schaaltje op tafel.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: alles over tuinbonen + 13 recepten