snelle plaattaartjes met biet, yoghurt & blauwe kaas

snelle plaattaartjes met biet, yoghurt & blauwe kaas
STUDIO PHILIPPI
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | europees | vegetarisch
Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.
Kooktijd15 minutes
oven20 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg, uit de koeling
  • 500 g gekookte bietjes
  • 100 g shropshire blue (of stilton)
  • 25 g rucola
  • 4 el Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het deeg in vier gelijke stukken of laat heel als je een grote taart wilt maken.
  • Snijd de bietjes in 1 cm-partjes.
  • Verkruimel de blauwe kaas. Leg de bietjes met de kaas in het midden van de deegplakjes. Vouw het deeg losjes om de vulling en druk licht aan.
  • Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en maak af met rucola en Griekse yoghurt.

Voedingswaarde

calorieën: 422kcal
eiwit: 12g
vet: 26g
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bietjes over? Bekijk ook: 16x rode bieten recepten voor roosteren, poffen en meer