snelle plaattaartjes met biet, yoghurt & blauwe kaas

snelle plaattaartjes met biet, yoghurt & blauwe kaas
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | europees | vegetarisch

Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.

Kooktijd:15

oven20

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg, uit de koeling
  • 500 g gekookte bietjes
  • 100 g shropshire blue (of stilton)
  • 25 g rucola
  • 4 el Griekse yoghurt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het deeg in vier gelijke stukken of laat heel als je een grote taart wilt maken.
  3. Snijd de bietjes in 1 cm-partjes.
  4. Verkruimel de blauwe kaas. Leg de bietjes met de kaas in het midden van de deegplakjes. Vouw het deeg losjes om de vulling en druk licht aan.
  5. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en maak af met rucola en Griekse yoghurt.

Voedingswaarde

  • calorieën: 422 kcal
  • eiwit: 12 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 30 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bietjes over? Bekijk ook: 16x rode bieten recepten voor roosteren, poffen en meer