snelle dahl

snelle dahl

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, herfst, winter | indiaas | vegetarisch

Snel, voedzaam en vol smaak: deze Indiase dahl met kokosmelk en gember wordt extra fris door de tomaten-limoensalsa. Perfect comfortfood voor elke dag.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 5 cm gember, fijngesneden
  • 2 tl garam masala
  • 400 g tomatenblokjes, 1 blik
  • 180 g rode linzen
  • 30 g koriander, steeltjes fijngehakt, blaadjes grof gehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g volkoren pandanrijst
  • 250 g tomaten, zonder zaadjes, in fijne blokjes
  • rasp en sap van 1 biologische limoen

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppanen fruit de helft van de ui, de gember en garam masala ± 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes uit blik,rode linzen, koriandersteeltjes en debouillon toe en laat 20 min. zachtjeskoken. Roer af en toe kort door. Voeg na 15 min. de kokosmelk toe.
  2. Kook intussen de pandanrijst volgensde aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de gesneden tomatenblokjes metde korianderblaadjes, de rest van de ui, limoenrasp en het -sap tot een salsa en breng op smaak met peper en zout.
  4. Pureer de dahl eventueel glad, serveerin kommen met een flinke lepeltomatensalsa en de rijst.

Voedingswaarde

  • calorieën: 576 kcal
  • eiwit: 21 g
  • vet: 17 g
  • koolhydraten: 64 g

Tip: 

Lekker met een extra partje limoen. Vervang de rijst ook eens door naanbrood.

Credits: RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: butter chicken met kikkererwten & yoghurt-flatbread | delicious.magazine, kipcurry met kikkererwten en kokos | delicious.magazine