Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, lactosevrij
Je kunt dit hoofdgerecht heel easy voorbereiden: Bak de kwartels alvast bruin aan en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Na het voorgerecht schuif je de kwartels met de courgette nog even kort in de oven.Voor erbij: een kleine portie gekookte spelt of quinoa bij met veel dragon, kervel en dille erdoor.
Ingrediënten
- 3 el ongezouten amandelen
- 3 geroosterde rode paprika’s pot
- 1 rode chilipeper zonder zaadjes en grof gesneden
- 1 el rodewijnazijn
- 4 kwartels
- 1 bosje tijm
- 1 kleine sinaasappel, in stukken
- 1 tl gemalen komijn
- 3 courgettes
- 2 tenen knoflook
- 100 ml extra vierge olijfolie + 4 el
Instructies
- Rooster voor de romesco de amandelen in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de amandelen met de paprika, chilipeper, knoflook, wijnazijn en extra vierge olijfolie. Voeg zout naar smaak toe en zet de romescosaus minstens 1 uur in de koelkast om op smaak te komen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vul de kwartels met de tijm en stukken sinaasappel. Bestrooi ze rondom met de komijn, zout en peper. Snijd de courgette in grove stukken.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kwartels in 5 minuten rondom bruin aan. Leg de kwartels in een braadslee. Leg de courgette rond de kwartels en besprenkel met de laatste 2 el olijfolie. Rooster de kwartels met de courgette in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de kwartels met de courgette en de romescosaus.
Voedingswaarde
- calorieën: 746 kcal
- eiwit: 45 g
- vet: 58 g
- koolhydraten: 9 g
Bij sommige supermarkten vind je kwartels in de diepvries. Of bestel ze bij je slager of poelier.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Zet dit ook op tafel: gekneusde komkommers met dukkah pitabrood