rijst met gevulde kip en spinazie

rijst met gevulde kip en spinazie
Studio Philippi
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal | glutenvrij
Katenspek is gerookt en dan gekookt spek, meestal eet je het op brood. Maar bij mij gaat katenspek ook door het eten, zoals in deze rijst met kip & spinazie.
Kooktijd30 minutes

Kookgerei

  • cocktailprikkers

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 2 biocitroenen
  • 4 kleine kipfilets
  • 8 plakjes katenspek
  • 50 g boter
  • 300 g witte rijst
  • 1 tl honing
  • 1 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 15 g dille, 1 bosje

Instructies

  • Snijd de knoflook fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen.
  • Snijd de kipfilets horizontaal open, sla ze eventueel wat platter. Leg op elke opengeklapte kipfilet een plakje katenspek. Klap weer dicht en zet met een prikker vast. Snijd de rest van het katenspek in reepjes.
  • Smelt in een koekenpan de helft van de boter. Bak de kipfilets goudbruin en gaar in 12-15 min.
  • Smelt in een hapjespan de rest van de boter. Fruit de helft van de knoflook. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. tot de korrels glanzen.
  • Voeg de citroenrasp en 750 ml water toe aan de rijst. Breng al roerende aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 min. gaar. Snijd 1 citroen in dunne plakjes.
  • Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Bak in het bakvet de spekreepjes in 3 min. knapperig. Voeg de plakjes citroen toe en bak 1 min. Blus met 75 ml water en de honing en roer de aanbaksels met een spatel los. Laat de jus iets inkoken.
  • Verhit in een wok de olijfolie. Fruit de resterende knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken.
  • Hak de dille fijn. Roer de rijst met een vork los. Schep de dille erdoor en breng de rijst op smaak met het sap van 1 citroen, zout en peper. Verdeel de rijst met de spinazie over 4 borden. Leg de kipfilets erbij en schep de jus met de spekjes en citroen erover.

Voedingswaarde

calorieën: 649kcal
eiwit: 43g
vet: 23g
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!