vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Voor de liefhebbers van superromige pesto maakt Janneke een snelle pasta die je net zo goed mee kunt nemen naar buiten. De gegrilde tuinbonen voelen misschien als gepiel, maar krijgen door de hitte extra veel smaak.
Ingrediënten
- 500 g rigatoni
- 400 g verse tuinbonen, gedopt
- 10 el olijfolie + wat extra
- 2 handenvol basilicumblaadjes + wat extra
- 1 flinke teen knoflook
- 1 el pijnboompitten
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 250 g 1 bakje ricotta
Instructies
- Kook de pasta in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Meng intussen de tuinbonen met 2-3 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de tuinbonen in twee porties in 4 min. knapperig gaar; schep ze halverwege om.
- Pureer intussen met de staafmixer de basilicumblaadjes met de knoflook, pijnboompitten, citroenrasp, Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Giet de pasta af en vang een kop kookvocht op. Schep de pesto met een scheut kookvocht door de pasta. Schep de tuinbonen erdoor en schep de pasta op 4 borden.
- Maak af met een extra straaltje olijfolie, wat gemalen peper en extra basilicumblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 868kcal
eiwit: 29g
vet: 37g
koolhydraten: 98g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Zin in een lekker toetje: citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur