Mis jij de zomer ook al? Het weer, de vrije tijd en het lekkere eten? Kijk niet verder! De vakantie is misschien voorbij, maar dat betekent niet dat we niet groots kunnen genieten! Meer van zulke recepten? Haal het nieuwe september-nummer van delicious! Je kan dit nummer en meer vinden hier!
aantal 6 | nagerecht | familietijd, najaar, weekend, zomer | internationaal |
Nog wat fruit waar je vanaf moet? Deze frisse en toch warme perencrumble komt helemaal tot bloei met de heerlijke zelfgemaakte room!
Kookgerei
- vijzel
- ovale ovenschaal, ingevet met ruim boter
Ingrediënten
- 4 niet al te rijpe peren, geschild, in partjes
- 4 rode pruimen, zonder pit, in partjes
- 300 g verse bramen
- rasp en sap van 1 biologische citroen
- 200 g zure room
- 175 ml slagroom
- poedersuiker, naar smaak
- Macadamiacrumble
- 1 tl kardemompeulen
- ½ tl anijszaad
- 100 g macadamianoten, grof gehakt
- 100 g bloem
- 100 g koude boter + extra om mee in te vetten
- 100 g bruine basterdsuiker
Instructies
Crumble maken
- Kneus voor de macadamiacrumble de kardemompeulen in de vijzel. Verwijder de peulen en laat de zaadjes achter. Voeg het anijszaad toe en kneus de zaadjes nog fijner. Schep ¼ van de zaadjes uit de vijzel en bewaar apart. Doe de rest in een grote kom. Voeg de macadamianoten, bloem, boter, suiker en een snufje zout toe en kneed met je handen tot grove kruimels. Zet in de koelkast tot gebruik.
Fruit voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de peren en pruimen in de ingevette ovenschaal en strooi de bramen erover. Voeg de citroenrasp en het -sap toe en wentel alles voorzichtig om. Verdeel de crumble er gelijkmatig over en bak 45–50 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de crumble te donker wordt.
Room maken
- Klop intussen de zure room en slagroom luchtig in een kom en voeg de achtergehouden specerijen en poedersuiker naar smaak toe.
Serveren
- Zet de crumble midden op tafel en serveer met een royale lepel room.
Voedingswaarde
- calorieën: 660 kcal
- eiwit: 6 g
- vet: 43 g
- koolhydraten: 56 g
RECEPTEN LISELORE BUS, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGE
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk dit ook eens: crumble-brioche met appels en bessen