aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
De koningin van het comfortfood, Janekke Philippi bedacht deze heerlijke comfort pasta met bloemkool, pancetta en magor. Voor dit gerecht heb je maar één pan nodig! Extra makkelijk en extra lekker: alle smaken blijven in één pan.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 200 g pancettablokjes
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 300 g orecchiette (of andere korte pasta als pipe rigate)
- 500 g bloemkoolroosjes
- 1 l groentebouillon
- 3 takjes tijm
- 200 g magor
Instructies
-
Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie. Bak de pancettablokjes in 4 min. knapperig uit. Snipper intussen de uien en hak de knoflook fijn.
-
Schep de pancetta uit de pan. Fruit in het bakvet de uien met de knoflook 2 min. Schep de orecchiette erdoor. Voeg ook de bloemkoolroosjes toe.
-
Schenk zoveel bouillon in de pan tot de pasta net is bedekt. Voeg ook de blaadjes van de takjes tijm toe en breng aan de kook. Kook de pasta onafgedekt in 10-12 min. zachtjes gaar. Schep regelmatig om en voeg extra bouillon of water toe als de pasta droog komt te staan. De pasta zal bijna alle vocht opnemen.
-
Neem de pan van het vuur en schep de magor in blokjes en de pancetta erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en bestrooi desgewenst met wat extra tijmblaadjes.
-
TIP Liever zonder vlees? Laat de pancetta weg en bestrooi de pasta met geroosterd amandelschaafsel.
Voedingswaarde
calorieën: 729kcal
eiwit: 29g
vet: 39g
koolhydraten: 61g
Recept: Janneke Philippi, fotografie: Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!