pasta alla norma met Hollandse geitenkaas

pasta alla norma met Hollandse geitenkaas
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: MEVROUW MEL | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

Julie is kampioen in simpel & snel koken en originele gerechten die iedereen graag eet. Ze gaat het voorjaar in met specerijen en meer heerlijke smaakmakers.

We delen alvast haar twist op de klassieke Italiaanse pasta alla norma, met karwij- en venkelzaad én Hollandse geitenkaas. Benieuwd naar haar tapenade, misoboter, kruidige smashburgers en pulpo met brandade? Shop dan het nummer hier!

Pasta alla norma met Hollandse geitenkaas

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Pasta alla norma is de Siciliaanse klassieker met aubergine en ricotta salata. Dat laatste kaasje vervangt Julie door een stoere Hollandse geit. Laat je inspireren door haar twist!
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in 3 cm-blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes (2 blikken)
  • 2 el balsamico-azijn
  • 300 g orecchiette (oortjespasta)
  • 80 g Hollandse oude geitenkaas, geraspt

Instructies

  • Bestrooi de blokjes aubergine royaal met zout en laat ± 10 min. uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de blokjes en dep droog met keukenpapier.
  • Verhit 3 el olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak de aubergineblokjes ± 10 min. goudbruin en zacht.
  • Neem uit de pan, verhit opnieuw 1 el olijfolie en fruit de ui en het karwij- en venkelzaad ± 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog ± 1 min. mee. Ontzuur de tomatenpuree door even kort mee te bakken. Voeg de tomatenblokjes, aubergine en balsamico-azijn toe en laat minimaal ± 15 min. inkoken op middelhoog vuur. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Kook intussen de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar houd wat kookvocht apart. Schep de pasta door de saus met een beetje kookvocht.
  • Serveer met de geraspte oude geitenkaas. Extra lekker met een handje rucola.

Voedingswaarde

calorieën: 569kcal
eiwit: 22g
vet: 19g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: MEVROUW MEL | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!