vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
vegetarisch
Janneke Philippi bedacht deze heerlijke "comfort" ovenrisotto en zoals je van haar gewend bent, staat alles snel op tafel. Geen ovenvaste pan? Doe de rijst met de gefruite sjalot, wijn en bouillon in een ovenschaal zodra de bouillon kookt en zet deze in de oven.
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappelblokjes, koelvers
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 300 g risotto
- 150 ml droge witte wijn
- 750 ml warme groentebouillon, van tablet
- 100 g babyspinazie
- 200 g geitenbrie*
- 1 el pijnboompitten, geroosterd
voorraad
- 4 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de aardappelblokjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie.
- Verhit in een ovenvaste koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij en roer. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Schuif de bakplaat met aardappelblokjes in de oven. Zet ook de pan met risotto in de oven. Rooster de aardappelblokjes en gaar de risotto in de voorverwarmde oven in 25 min.
- Neem de pan uit de oven. Schep de geroosterde aardappelblokjes met de spinazie en peper naar smaak door de risotto. Verdeel de brie over de risotto en bestrooi met de pijnboompitten.
Voedingswaarde
calorieën: 649kcal
eiwit: 19g
vet: 26g
koolhydraten: 82g
* In plaats van geitenbrie kun je ook gewone brie of een andere kaas als bijv. taleggio nemen.
Recept, bereiding & styling: Janneke Philippi, fotografie: Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: risotto uit de oven met pastinaak